New York, New York

Kotona ollaan taas! Takana on upea ja kaikin puolin onnistunut viikko aina yhtä hengästyttävässä New Yorkissa. Reissumme kesti yhdeksän päivää, josta seitsemän vuorokautta oli tehokasta peliaikaa (matkoihin kului se muu aika), mutta silti aika tuntui loppuvan kesken ihan alkuunsa. Viikossakin ehti kyllä paljon - pakollisten nähtävyyksien kiertelyn ja shoppailun lisäksi kävimme syömässä hyvin, katsomassa muun muassa Broadway-musikaalin Rock of Ages (voi, miten se oli hieno!) ja parilla livekeikalla: sunnuntaiaamupäivänä kävimme gospelbrunssilla, jossa esiintyi maailmankuulu The Harlem Gospel Choir (olen aina haaveillut pääseväni kuulemaan aitoa amerikkalaista mustaa gospelia ja nyt se haave toteutui!) ja samana iltana kävimme bluesklubilla kuuntelemassa American Idolsista menestykseen pompsahtanutta käsittämättömän lahjakasta Casey Abramsia. Kumpikin keikka oli mahtava kokemus, jokaisen dollarin väärti.

Viikossa ehdimme kierrellä kaupunkia yllättävän paljon, mutta lisäksi kävimme parina päivänä myös Manhattanin ulkopuolella. New Yorkissa oli vielä täysi kesä ja etenkin ensimmäisinä reissupäivinä lämpötilat pysyttelivät hellelukemissa. Perjantaina menimme Brooklynin Coney Islandille nauttimaan auringosta ja raikkaasta tuulesta, ja tiistaina kävimme lautalla Staten Islandilla - pitihän Manhattania ja Vapaudenpatsasta ihailla myös joelta käsin.

Vaikka en lukenut reissussa käytännössä yhtään mitään (vain kolmekymmentä sivua, huh! - mutta kun oli niin erinomaista matkaseuraa, terkkuja vaan P:lle! <3), mahtui viikkoon hieman myös kirjajuttuja. Kirjabloggaajan piti tietenkin päästä kirjakaupoille ja kirjastoon, ja ottaa toki myös kirjankansikuvia blogiin niistä kirjoista jotka oli raahattu mukana valtameren toiselle puolen. :) Aion postata ensi viikolla vielä pariinkin otteeseen lisää NY-kuvia ja -kuulumisia, mutta nyt tarjoilen alkupaloiksi maistiaisia viikon ajalta. Kuvissa ollaan vähän siellä sun täällä, Manhattanilla, Coney Islandilla, Brooklyn Bridgellä, Magnolia Bakeryssä (josta saa muuten maailman parhaat kuppikakut!), Casey Abramsin keikalla (oih! <3 ), Rockefeller Centerissä ja maalaismarkkinoilla. Siispä seuraavien kuvien myötä terkkuja New Yorkista ja mukavaa alkavaa viikonloppua!



















Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Sannabanana, argh, sama juttu! Vaikka olen ollut kotona vasta vajaan viikon, mutta kun se on tämä krooninen tauti, ei mahda mitään. :)

      Poista
  2. Oih! Minäkin haluan, haluan, haluan!

    Ihania kuvia, laita äkkiä lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suketus, kiitos. :) Postaan tällä viikolla luultavasti vielä yhden satsin kuvia, ja ensi viikolla lisää. Nyt on muutama kirjajuttu, jotka pitää kirjoittaa tässä välissä... :)

      Poista
  3. Tervetuloa takaisin! Reissusi vaikuttaa kyllä lähestulkoon täydelliseltä, ja nuo kuvat, oi!
    Coney Islandista tulee muuten heti Tóibínin Brooklyn mieleen :-)

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, kiitos! <3 Reissu oli tosiaan lähestulkoon täydellinen - se kertonee jo paljon, että reissun ainoa vastoinkäyminen oli se, että eräs museo johon olisimme halunneet mennä oli siltä päivältä kiinni. Ja se olisi muuten ollut juuri Ellis Islandilla sijaitseva siirtolaismuseo, Brooklynin henkeen, totta kai! :D

      Poista
  4. Kaupunki kiehtoo, mutta on ehkä liian vilkas minulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, sitä se kyllä tosiaan on, todella vilkas. Mutta kyllä niitä rauhallisiakin paikkoja löytyy, Central Parkista tai juuri sieltä Coney Islandilta esimerkiksi. :)

      Poista
  5. Ai että! <3 Minun on - tietenkin - tehnyt mieli New Yorkiin jo kauan ja nämä kuvat vain lisäävät matkakuumetta. Olet neljäs ystäväni, joka nyt viimeisen puolen vuoden sisään on käynyt kaupungissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, teidän on kyllä ihan pakko (!) käydä joskus New Yorkissa. On se vaan niin ihana paikka. <3 Ihan erilainen kuin Lontoo (en esimerkiksi haluaisi missään nimessä asua New Yorkissa, mutta Lontoossa kylläkin), mutta omalla tavallaan niin kiehtova ja rakastettava. :)

      Poista
  6. Oi New York, New York! Tulee mieleen omat muistot viime vuodenvaihteelta. Kivoja kuvia ja mainion kuuloinen reissu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, ajattelinkin sinua New Yorkissa ollessamme! :) Kiitos kuvakehuista, ja reissu tosiaan oli mainio alusta loppuun. :)

      Poista
  7. Ihanat kuvat! Olen jo pitkään halunnut Nykiin. Voitko kertoa, mitä ne kuppikakut oikein ovat? Ihan tavallisia muffinsseja vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, kiitos! :) Ja joo, kuppikakut ovat siis periaatteessa tavallisia muffinseja, mutta niissä on päällä kuorrutus. Useimmiten se on sokerikuorrutus, kuten noissa kuvan kuppikakuissa, mutta se voi olla myös tuorejuusto- tai eräänlainen voikuorrutus. Ihan liian hyviä, voi että! :)

      Poista
  8. Ihania kuvia! Vielä joskus minäkin haluan tuonne, voi että <3 :)

    VastaaPoista
  9. Oi, miten tunnelmallisia kuvia! Casey Abrams on mahtava, hän oli suosikkini silloin kun kisasi American Idolsin voitosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, kiitos! :) Ja Casey oli minunkin suosikkini osallistumisvuonnaan. Olin aivan innoissani kun huomasin ennen matkaa miehen keikkailevan New Yorkissa juuri silloin kun me olemme siellä. Ystävänikin ihastui - keikan jälkeen hän totesi että "on siinä miehellä melkoinen instrumentti", siis ääni. Aivan mahtava keikka! <3

      Poista
  10. Voi apua, vielä joskus minäkin :)! Kiitos ihanista "postikorteista" :)!

    VastaaPoista
  11. Olipas hienoja kuvia! Pidin kovasti tästä matkapostauksesta. Tuonne pitäisi kyllä joskus päästä minunkin :)

    VastaaPoista
  12. Ihanat kuvat! Hieno matka ja hienoja fiiliksiä välittyy tänne asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, kiitos! <3 Matka oli tosiaan kaikin puolin onnistunut. :)

      Poista
  13. Oijoi! Kylläpä matkanne olikin ihana!

    Tervetuloa takaisin kotisuomeen :)

    VastaaPoista
  14. Komppaan muita, eli ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja ei vitsit, nyt tekee mieli leipoa :D Ehkä joskus pääsen itsekin New Yorkiin, se on kuitenkin niin täynnä kaikkea jännittävää ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Näittekö muuten Coney Islandilla jotain esiintyjiä? Luin jostain, että siellä olisi vanhan ajan tyylisiä sirkusesityksiä, esim. miekannielentää tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, kiitos! :) Arvaa mitä, minulle tuli samanlainen tunne reissun jälkeen, ostin ainekset sitruuna-valkosuklaamuffinseihin, mutten ole vielä ehtinyt leipoa kun työputki alkoi melkein heti matkan jälkeen. Josko vapailla sitten... :)

      Emme nähneet Coney Islandilla esiintyjiä, mutta varmasti niitä varsinaisena sesonkiaikana sieltä löytyy. Huvipuistoaluekin oli nyt kiinni (emmekä olisi sinne varmaan muutenkaan menneet). Coney Islandilla oli nyt mukavan väljää, voisin kuvitella että kesäkuukausina paikka on aivan tupaten täynnä ihmisiä.

      Poista
  15. Ihania kuvia, kiitos tunnelmapaloista!♥ Ja tervetuloa takaisin :).

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia! Odotan innolla muitakin New Yorkin postauksiasi ja varsinkin matkavinkkejä, mekin tuonne suureen omenaan eksymme reissun edetessä, tosin vasta ensi vuoden puolella... :)

    Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju, kiitos! :) Ainakin pari NY-postausta vielä tulossa, kunhan ehdin (ja tässä syksyn mittaan aion kirjoittaa muitakin matkajuttuja). Nyt pitää vain kirjoittaa muutama kirjajuttu ennen niitä... Matkavinkkejä? Kääk! :D Voin yrittää kirjoittaa jotain, mutta en tiedä olenko vielä kummoinenkaan vinkkaaja kun olen käynyt kaupungissa vasta kahdesti. Ihanaa, teidän reissunne kuulostaa aivan taivaalliselta!! <3

      Poista
  17. oi, ihana päästä aina kurkkaamaan sun matkoja! Melkein kuin itse pääsis mukaan ♥

    VastaaPoista
  18. Kiva postaus ja ihania kuvia<3

    VastaaPoista
  19. Ihania kuvia <3 Pakko kysyä, että ostitko tuollaisen ihmisen paras ystävä -kassin? Se on mahtava :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villis, kiitos! <3 Ja en ostanut - arvaa harmittaako nyt. Minulla on tosi paljon kangaskasseja ja ajattelin että enpäs osta tuota vaikka se onkin hieno. Nyt on vähän pitkä matka alkaa katumaan ja lähteä hakemaan kassi kotiin. :D

      Poista
  20. Ihanat kuvat ja ihana New York (sekä tietysti ihana Sara)!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit