Kesän hyvät ja huonot jutut

Ihanat bloggaajakollegat MariaLiisa ja Annika kukin haastoivat minut taannoin miettimään kuluneen kesän parhaita ja huonoimpia puolia. Pistin haasteen hetkeksi mietintämyssyyn, mutta nyt voisi olla sopiva aika listata kesän plussia ja miinuksia kera kesäkuvien. Innostuin taas vaihteeksi kuvien suhteen, koittakaa siis kestää taas tämäkin kuvapaljous. :) En muuten haasta ketään, luulen että olen ihan vihoviimeinen, joka tähän haasteeseen vastaa. Jos joku haluaa haasteen tästä napata, olkoon hyvä vaan!


Jokaisen kesän yksi parhaista puolista on tietenkin aina kesäloma, jonka aikana toivottavasti riittää aurinkoa, valoa ja lämpöä. Tänä vuonna ensimmäinen kesälomani oli toukokuun lopulta juhannukselle, ja säät suosivat. Lepäsin, tapasin ystäviä, siivosin (!), lenkkeilin paljon ja kävin kahdesti Turussa. Kakkoskesälomallani olen juuri parhaillaan. Rakastan sekä alkukesää että syyskuuta, ja nautin lomasta eniten juuri näissä kahdessa ajankohdassa.


Kesään kuuluvat tietenkin ihanat kirjat, ja miksei kesäiltoihin elokuvat ja tv-sarjatkin. Alkukesä meni lukemisen suhteen ihan penkin alle, mutta loppukesästä otin vahinkoa takaisin. Kesän parhaat kirjat olivat kotimaisia ja kumpikin vielä suomenruotsalaisia: eniten rakastin tänä kesänä Tove Janssonin teosta Haru, eräs saari (kirjoitan siitä postauksen, kunhan ehdin), sekä Kjell Westön uutuusromaania Kangastus 38. Kesän paras elokuva oli Julie Delpyn ja Ethan Hawken tähdittämä Rakkautta ennen keskiyötä, ja kesän paras tv-sarja oli viime sunnuntaina päättynyt ensimmäinen tuotantokausi huikean hyvästä ruotsalais-tanskalaisesta rikossarjasta Silta.


Yksi tämän kesän iloisimmista asioista on ollut upouuden, ihanan ja rakkaan kummityttöni syntymä kesäkuussa. Elokuisissa ristiäisissä olin Miona-neidin sylikummina ja neiti päätti iloisesti huutaa koko toimituksen ajan kovempaa kuin pappi. :D Miona on nyt siis vasta parikuinen, mutta suunnittelen jo kovasti, miten jokusen vuoden päästä lueskelemme yhdessä kivoja lastenkirjoja. <3 (Kuva lapsen äidin eli parhaan ystäväni luvalla, ja Miona-neiti esiintyy myös äitinsä kosmetiikkablogi Nonnulassa.)



Retket ja matkat kuuluvat aina kesään. Tämän kesän aikana kävin oikeastaan vain ystävieni kanssa Porvoossa, mutta se olikin ihana reissu ja yksi kesän parhaista päivistä. Varsinaisella kesälomareissullani olen vasta nyt, eli terkkuja täältä New Yorkista! :)




Kesään kuuluvat myös herkut, sekä hyvät viinit hyvässä seurassa. Tänä vuonna olen tehnyt jonkinlaisen ruokaremontin (olen jättänyt kokonaan pois esimerkiksi valkoisen riisin, leivän ja pastan), mutta silti olen maistellut kesällä vähän herkkujakin. Ensimmäisen kuvan syntisen hyvällä omenakakulla herkuttelin Porvoossa, toisen kuvan matkalaukkukakkua (työkaverini taidonnäyte!) syötiin Saksaan muuttaneen hollantilaisystäväni läksiäisissä työpaikallamme, ja samaisen ystävän kanssa juotiin myös kesän ensimmäiset roseet. Nam, hyviä olivat kaikki. :)



Liikunnasta saa tavattomasti iloa ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Tänä kesänä olen nauttinut eniten pyöräilystä (olen harrastanut sekä ulko- että sisäpyöräilyä vuosikaudet, ja se on ehkä uinnin ohella kaikkein eniten se minun lajini) ja pitkistä lenkeistä koiran kanssa (erityisesti myöhäiset iltalenkit ovat ihania valoisina kesäöinä, varsinkin jos niityillä nousee usvaa...). Uusin ihastukseni on golf, josta olen haaveillut vuosikaudet, ja jota pääsin vihdoin elokuussa kokeilemaan. Haaveilen siitä, että ensi vuonna siitä tulisi uusi harrastukseni!


Ystävät, perhe ja tietenkin ihana koirani ovat aina hirvittävän rakkaita ja tärkeitä, mutta varsinkin tänä kesänä näillä kaikilla on ollut aivan erityisen iso merkitys. Kiitos heidän kesästäni tuli loppujen lopuksi tosi kiva. Pus! <3 

***

Sitten niitä huonoja puolia. Kuluneessa kesässä on kai ollut vain yksi oikeasti huono puoli: MS-tauti -diagnoosi. Enkä kyllä taitaisi olla oma itseni, ellen olisi sitä mieltä että ei sekään nyt niin paha juttu ole. Huonomminkin asiat voisivat aina olla. :)

En päässyt kesäkuukausina reissuun, se harmitti, mutta nyt syksyllä otan vahinkoa takaisin. Lukeakin olisin halunnut tänä kesänä enemmän, mutta jospas luenkin nyt syksyllä sitten tuplasti. Katsotaan. Mutta nyt katse kohti sitä ihan parasta vuodenaikaa (eli syksyä!), ja sen jälkeen onkin hyvä alkaa odottaa jo uutta kesää. (Terveisin nimimerkki Talvenvihaaja :D)



Kommentit

  1. Upeita kuvia ja mukavia kesämuistoja. (Hmm, et todellakaan ole viimeinen joka haasteeseen vastaa, itse en ole vastannut vieläkään, ja katsotaan nyt vastaanko edes. =D) Tuo MS juttu oli mennyt minulta täysin ohi; hieno ja sisukas asenne sinulla, hyvä niin! Reipasta syksyä sinulle ja leppoisia lomapäiviä! (Kesähän ei ole vieläkään edes loppunut; tänäänkin haahuilin pitkin metsiä, mahtavan näköinen ruska ympärillä ja sää todella lämmin. Vähän absurdi fiilis. =D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, kiitos kaikista ihanista sanoistasi. <3 (Minä taas vastaan kommentteihin näin kuukauden myöhässä, huoh!)

      Poista
  2. Kuvat kertovat paljon ja tekstistäsi huokuu hyvä fiilis. Minäkin pyöräilin kesällä paljon, mutta en tosin noin upeissa maisemissa.Kyllä kesä on ihanaa aikaa!

    Ikimuistoista ja antoisaa matkan jatkoa sinulle sinne New Yorkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joana, kiitos. <3 Pyöräily on kyllä ihanaa, etenkin jos samalla saa katsella kauniita maisemia. :)

      Poista
  3. Hienoja kuvia ja hyviä mietteitä. Elämänasenteesi on kyllä loistava :).

    VastaaPoista
  4. Ihana ja kesä ja ihana Sara! Kaikki nuo kuvatkin vielä. Tuli ihan ikävä sinua. Nähdäänhän syksyn mittaan? Voi hyvin ja terveisiä sinne rapakon taakse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos ihana ystäväni! <3 Minullakin on ikävä sinua, mutta onneksi ensi viikolla nähdään, jee! <3

      Poista
  5. Mukava lueskella noita mukavia kesämuistojasi...

    Ja sitten niihin vähemmän mukaviin... Asenteesi on totta totisesti kohdillaan! Toivotan tsemppiä ja iloa syksyysi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos kaikista ihanista sanoistasi, ja iloa sinunkin syksyysi! <3

      Poista
  6. Oi mitä kuvia ja muistoja. :) Syyskuu on hyvää aikaa viettää kesälomaa: voi nauttia oikein rauhassa parhaasta vuodenajasta.

    Vietä ihania hetkiä New Yorkissa! <3

    VastaaPoista
  7. Minä niin ihailen elämänasennettasi <3 Siinä on muilla paljon opittavaa :) Kesämuistojasi oli mukava lukea.

    VastaaPoista
  8. <3 <3 oot rakas :) Mimulta pusuja ihanalle kummitädille :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonnu, itse olet rakas! <3 <3 Ja ihan kohta nähdään, ja se on ihan parasta. <3 <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit